Afscheid is het begin
van een herinnering

Ridder Natuursteen

Iedere overledene verdient een persoonlijk graf – of urn monument. Dat is waar Ridder Natuursteen voor staat. Sinds 2010 maken zij daarom persoonlijke graf- en urn monumenten. Monumenten die een verhaal vertellen. Over het leven van de overledene, of misschien over de breuk met het leven. Unieke monumenten die echt bij de overledene  passen.

Ridder Natuursteen helpt je graag met het ontwerpen en laten produceren van een mooie grafsteen of urn monument voor wie je bent verloren. Dit doen ze door te luisteren naar jouw verhaal. De tijd te nemen, met een kop koffie en een schetsboek

Van ontwerp naar monument

Het ontwerpen van zo een persoonlijk graf- of urn monument gaat niet van de een op de andere dag. Na de eerste gezamenlijke schets krijgt je de tijd om het idee te laten bezinken en nemen wij de tijd om er een 3D-ontwerp van te maken. Daarmee krijg je al een heel realistisch beeld van hoe het monument kan worden en wat je nog wil bijschaven. Eenmaal tevreden met het ontwerp en de gekozen materialen laten wij het monument produceren en krijg je rustig de tijd om over de teksten op het monument na te denken.

Urnen en urn monumenten

Naast grafstenen verzorgen wij ook urn monumenten voor urn graven. We beletteren urn platen voor in de urnenmuur en hebben keuze uit honderden urnen, die je zowel thuis online kunt bekijken, als bij ons aan tafel. Ook hiervoor adviseren we je graag in alle opties.

Materialen en mogelijkheden

Wij werken met natuursteen, maar ook met RVS, brons of glas en combinaties daarvan. We stemmen de materialen af op het verhaal dat je vertelt, op de persoon voor wie de grafsteen is en zorgen voor een duurzame uitwerking.

Plaatsing monument

De grafsteen of urn monument is pas echt af als hij geplaatst is. Wij zijn van het begin tot einde betrokken en betrekken je van start tot plaatsing zo veel als je wenst. Wanneer wij overgaan tot plaatsen wordt je hiervan op de hoogte gebracht en nodigen wij je uit om bij de plaatsing aanwezig te zijn. Wij hechten er veel waarde aan om de familie van de nabestaanden bij de plaatsing te betrekken. Zodat wij samen met jou het bijzondere en waardevolle moment van plaatsing zorgvuldig en respectvol kunnen voltooien.

Tijdelijk monument

De realisatie van een grafmonument kost vaak enkele maanden. Met een tijdelijk monument voorkom je de troosteloze aanblik van een naamloos graf. Ridder natuursteen Lutten helpt je bij het voorkomen van deze aanblik. Dit monument blijft op het graf staan tot het moment waarop het definitief monument geplaatst wordt. Ridder natuursteen Lutten biedt je het tijdelijk monument kostenloos aan als service.

Assieraden en Gedenksieraden

Nieuw in het assortiment van Ridder natuursteen is de collectie SeeYou Assieraden en Gedenksieraden. SeeYou sieraden mogen met recht uniek en stijlvol genoemd worden. Deze sieraden symboliseren het afscheid nemen en het gezien worden van jouw dierbare en laten als geen ander zien waarom ze dicht bij het hart gedragen worden. Alle sieraden waarvan de as met doorzichtige hars wordt afgedicht zullen door ons worden gevuld. Veelal is dit op verzoek mogelijk in jouw bijzijn. Uiteraard kunnen wij dit voor jou respectvol uitvoeren.

SeeYou assieraden

De SeeYou collectie bestaat uit: Assieraden zoals armbanden, ashangers en asringen, colliers & clipsluitingen, mini urnen en vingerdruk sieraden als armbanden, hangers en ringen. SeeYou Gedenksieraden zijn uitgevoerd in gerhodineerd zilver voor een duurzame exclusieve uitstraling en gezet met zirkonia. Alle modellen met uitzondering van de armbanden zijn verkrijgbaar in 14 karaat of 18 karaat geel, wit of rose goud.

Gekwalificeerde steenhouwers

Ridder natuursteen Lutten is lid van de Eden Groep een collectief van gekwalificeerde steenhouwers en leveranciers die zich toelegt op het ontwerp, productie en verkoop van grafmonumenten en gedenktekens. Het is een bundeling van creatieve, zelfstandige bedrijven met elk hun eigen specialisme. De kracht van Eden Groep zit in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. Sinds de oprichting in 2012 is de Eden Groep inmiddels gegroeid naar een coöperatie van 8 bedrijven met ruim 50 vakmensen en gezamenlijk meer dan 300 jaar ervaring. De leden van de Eden Groep kunnen jouw gevoel en herinneringen vertalen naar een persoonlijk gedenkteken voor de laatste rustplaats van jouw dierbare.