Koffietafel of borrel?

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Een kopje koffie met een plakje cake, of toch een tapashapje met een borrel, om te proosten op het leven? Steeds vaker wordt deze vraag gesteld, en niet zonder reden.

Catering bij uitvaarten

Op alle uitvaarten, waar ook ter wereld, wordt gegeten en gedronken, van uiterst sober tot overvloedig. De Nederlander kende tot een paar honderd jaar geleden een uitgebreidere rouwtraditie. Het plakje cake van nu is een slap aftreksel van de enorme rouwfeesten die er toen georganiseerd werden. Men werd destijds met veel eten en drank (vooral bier) begraven. Het bier werd droefbier genoemd en de grote cakes die tijdens de rouwfeesten werden gegeten, noemde men leedbollen. Het plakje cake is dus voortgekomen uit de vroegere rouwfeesten.

Trends in uitvaartcatering

Puur Afscheid vindt het belangrijk om te luisteren naar de familie. Wij denken graag mee om het afscheid geheel naar wens te laten verlopen. Goed en lekker eten en drinken rondom een afscheid kan net dat kleine beetje verschil maken. Door met elkaar herinneringen op te halen ontdekken we samen wat de wensen zijn. Hoe fijn kan het zijn als we juist dat ene koekje wat je altijd bij oma kreeg, serveren bij de koffie. En vader die altijd een lekker koud biertje klaar had staan. Hij had vast graag gewild dat zijn gasten proosten op het leven met zijn geliefde merkbier. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 80% van de ondervraagden dat wel willen voor hun eigen uitvaart, maar dat verschilt nog wel per generatie. Vooral jongere mensen willen een toost op het leven, terwijl 75-plussers nog relatief vaak voor de koffie en cake kiezen.

Passende uitvaartcatering

Puur Afscheid werkt samen met ondernemers die passie hebben voor hun beroep. Ik voelde me ook meteen thuis bij het team en zie het als een eer om met De Verrassende Tafel een afscheid te mogen verzorgen op een locatie waar de familie zich thuis voelt. Dan gaat het om de wens van de familie en dat kan een koffietafel zijn met een rijk gevulde etagère met lekkers maar ook een uitgebreide lunch met gebakken gamba’s.

Wat serveer jij bij jouw uitvaart?

Door een samenwerking met een aantal professionele partners zorgen we voor een persoonlijke, warme, maar ook een smakelijk afscheid! Denk er eens over na, wat zou nou bij jou passen als jouw afscheid? Weten jouw naasten wat jij zou willen? In het wensenboekje van Puur Afscheid kun je jouw wensen noteren. De familie heeft het al moeilijk genoeg, als jouw wensen bekend zijn hebben zij meer tijd voor elkaar en daar waar het om gaat, een mooi afscheid. Vraag daarom gratis een wensenboekje bij ons aan!